29 januari 2020

Van 15.30 tot 19.30 in DeFabrique te Utrecht. Mis het niet!

Wetenschapsjournalist
Adriaan ter Braack

DeFabrique
Utrecht

TechniekTrofeest 2020

Op woensdagmiddag 29 januari 2020 is het schijnwerpers aan en een warm applaus voor alle basisscholen die wetenschap- en techniekonderwijs op een enthousiasmerende manier in hun lesprogramma verweven. De inschrijving is inmiddels gesloten, want het maximum aantal aanmeldingen is bereikt.

Enthousiasme voor wetenschap- en techniekonderwijs
Op het TechniekTrofeest, dat we dit jaar voor de tweede keer organiseren, gaan we alle basisscholen en leerkrachten die iets doen of willen doen met W&T-onderwijs weer eens flink in het zonnetje zetten. Het TechniekTrofeest vindt plaats op woensdag 29 januari van 16.00 tot 19.30 uur in DeFabrique in Utrecht. Inloop is vanaf 15.30 uur.

Aanmelden voor het TechniekTrofeest kan niet meer
Het maximum aantal inschrijvingen is bereikt en de inschrijving is inmiddels gesloten. 

Inspiratie en nieuwe inzichten
Tijdens het TechniekTrofeest trakteren we je op een flinke dosis inspiratie en interessante inzichten. Het programma bevat de volgende onderdelen: 

  • Rolf Hut laat met zijn MacGyver-aanpak aan de hand van huis-tuin-en-keukenspullen zien dat Wetenschap en Technologie voor iedereen is weggelegd en hoe je met Onderzoekend & Ontwerpend leren het innovatietalent en de creativiteit van kinderen – en van jezelf – stimuleert. Rolf is wetenschapper aan de TU Delft en onder andere bekend van zijn boek Rolfs maakbare wereld.
  • Onder tromgeroffel worden vervolgens de winnaars van de Inspiratieprijs 2020 en de TechniekTrofee 2020 bekendgemaakt.
  • Maar geen tijd om achterover te leunen, want Adriaan ter Braack neemt ons letterlijk mee in de wondere wereld van wetenschap en techniek, waarbij ook jijzélf onderdeel wordt van een verrassend experiment.
  • Na een gezellige borrel met rolling diner zul je geheel opgeladen weer naar huis gaan, gewapend met goodie bag, verse kennis over wetenschap- en techniekonderwijs en vast ook diverse nieuwe inspirerende contacten in je telefoon.