29 januari 2020

Van 15.30 tot 19.30 in DeFabrique te Utrecht. Mis het niet!

TechniekTrofeest 2020

Op woensdagmiddag 29 januari 2020 is het schijnwerpers aan en een warm applaus voor alle basisscholen die wetenschap- en techniekonderwijs op een enthousiasmerende manier in hun lesprogramma verweven. Kom jij ook (nieuwe) inspiratie opdoen?

Enthousiasme voor wetenschap- en techniekonderwijs
Op het TechniekTrofeest, dat we dit jaar voor de tweede keer organiseren, gaan we alle basisscholen en leerkrachten die iets doen of willen doen met W&T-onderwijs weer eens flink in het zonnetje zetten. Ben jij ook enthousiast voor wetenschap- en techniekonderwijs en wil jij jouw basisschool een stap verder brengen? Je bent van harte welkom op woensdag 29 januari van 16.00 tot 19.30 uur in DeFabrique in Utrecht. Inloop is vanaf 15.30 uur.

Wil jij deze feestelijke gebeurtenis niet missen? Meld je dan aan via deze link. Wacht niet te lang, want er is beperkt plek. Met twee personen van dezelfde basisschool komen mag, maar vul dan wel allebei een apart inschrijfformulier in.

 Inspiratie en nieuwe inzichten

Tijdens het TechniekTrofeest trakteren we je op een flinke dosis inspiratie en interessante inzichten. Onder de bezielende leiding van wetenschapsjournalist en programmamaker Adriaan ter Braack kun je genieten van een mooi programma.

  • Rolf Hut laat met zijn MacGyver-aanpak aan de hand van huis-tuin-en-keukenspullen zien dat Wetenschap en Technologie voor iedereen is weggelegd en hoe je met Onderzoekend & Ontwerpend leren het innovatietalent en de creativiteit van kinderen – en van jezelf – stimuleert. Rolf is wetenschapper aan de TU Delft en onder andere bekend van zijn boek Rolfs maakbare wereld.
  • Onder tromgeroffel worden vervolgens de winnaars van de Inspiratieprijs 2020 en de TechniekTrofee 2020 bekendgemaakt.
  • Maar geen tijd om achterover te leunen, want Adriaan ter Braack neemt ons letterlijk mee in de wondere wereld van wetenschap en techniek, waarbij ook jijzélf onderdeel wordt van een verrassend experiment.
  • Na een gezellige borrel met rolling diner zul je geheel opgeladen weer naar huis gaan, gewapend met goodie bag, verse kennis over wetenschap- en techniekonderwijs en vast ook diverse nieuwe inspirerende contacten in je telefoon.

Graag tot ziens op 29 januari!

 

DEFABR 3 Klein